פרסומת

פרסומת

מטרתה של הפרסומת המסחרית להניע את הצרכן לרכוש מוצר או שירות מסוים ולגרום להעדפתו על פני חלופות אפשריות. מתוך כך עולה שהפרסומת המסחרית נוקטת ברטוריקה. מטרתה להשתמש במירב האמצעים (המילוליים והאודיו-ויזואליים) כדי לשכנע.
שלב נוסף אחרי השכנוע הוא לגרום לצרכן להניע לפעולה. לרכוש את המוצר במגוון אמצעים (חנות, חנות מקוונת, זכייה או מתנה). לדוגמא: אם נחשפת לפרסומת כלשהי, אבל לא הגעת לידי קנייה של המוצר, סימן שהפרסומת לא שכנע אותך מספיק טוב כדי לגרום לך לפעולת הקנייה.

פרסומות מוגדרות כהעברת מסרים, בתשלום ובזהות ידועה אל קהל יעד לצורך השגת מטרות שיווקיות באמצעות צד שלישי. הפרסומות משמשות כאמצעי שכנוע לא רק כדי למכור מוצר או שירות, אלא גם כדי לקדם רעיון (המלחמה בתאונות הדרכים), ארגון או אדם (פרסום פוליטי). לדוגמא פרסומת של משרד ממשלתי המבקש להגביר את המודעות לאורח חיים בריא או מניעת אפליה במקומות עבודה.

פרסומות הם למעשה יחידות מסר שמועברות מן המוען לנמען (קהל המטרה) ויכולות להופיע במגוון ערוצי תקשורת (סרטוני טלוויזיה, תשדירי רדיו, מודעה בעיתון, באנר באינטרנט וכו').
מסע פרסום (או קמפיין פרסומי) מתייחס לסדרה של פרסומות מתואמות החוזרות על אותו מסר לתקופת זמן במטרה להשיג מטרות תקשורתיות. מסע הפרסום יכול להתנהל במדיום תקשורתי אחד או בכמה מדיה במקביל.
הפרסומות הם שפה לכל דבר ומשלבות מסר שכנועי עם ביטויים יצירתיים כמו מילים, תמונות וצלילים. האפקט השכנועי של הפרסום תלוי באחד או יותר מהמרכיבים הבאים:

המסר- מה נאמר בפרסומת ודרך הביטוי היצירתית להעברת המסר.
המוען- מי מעביר את המסר.
הנמען- קהל המטרה.
אמצעי התקשורת- שבו הופיעה הפרסומת.
פניית המסר היא הגישה שהמפרסם בוחר להעביר את המסר לצרכן. בניית המסר היא הבסיס למשיכת תשומת הלב של הצרכנים ואשר נועדה להשפיע על יחסם, העניין או הרגשות שלהם כלפי המוצר, השירות או הרעיון המפורסם.
המאפיינים של אמצעי התקשורת השונים הם בעלי פוטנציאל השפעה על דרך ביטוי מסר פרסומי. העיתונות המודפסת והאינטרנט מועדפים להעברת מידע על המוצר המפורסם, ואילו הטלוויזיה להעברת חוויות וריגושים בפרסומות.

פרסומת

פרסומת - בלוג קאונט